Wat raadt De Pijl aan tijdens de Corona-quarantaine?

WERKBUNDELS

Beste ouders,
Als school willen wij vragen om thuis wel aan de slag te blijven gaan met uw kinderen.

De leerlingen hebben een werkbundel ontvangen van de leerkracht en op kweetet.be en scoodle.be kan u heel wat oefeningen terugvinden.
 VRT brengt extra programma-aanbod voor onderwijs

Het opschorten van de lessen tot eind maart hoeft geen verloren periode te zijn. De VRT biedt leerkrachten en leerlingen een aantrekkelijk, educatief alternatief aan via haar televisie- en radiokanalen, online en via het streamingplatform VRT NU. 

Door de coronacrisis zien de dagen van vele Vlaamse kinderen, jongeren en ouderen er de komende weken helemaal anders uit. Kinderen en jongeren blijven ofwel thuis, of ze worden opgevangen op school. Daarom brengt de VRT een extra educatief programma-aanbod op Eén, Canvas, Ketnet en VRT NU. Ook voor de samenwerking met het Archief voor Onderwijs zal extra aanbod ontsloten worden.


Extra educatieve programma’s

Op Eén komt er in de weekdagen tussen 8.30 u. en 12.00 u. een programmatie met extra educatieve waarde voor schoolgaande kinderen en jongeren, of ze nu thuis zitten of op school.

Van 8.30 tot 10.00 u. komen er op Eén educatieve programma’s van Ketnet voor kinderen in de lagere school. Van 10.00 u. tot 12.00 u zijn er programma’s voor jongeren: het gaat bijvoorbeeld om herhalingen van De klas (met Danira Boukhriss over liefde, met Tom Waes over geld, met Lieven Scheire over genetica,…). 

Ook een selectie van de colleges van de Universiteit van Vlaanderen zal uitgezonden worden op Eén, voorafgegaan door een aflevering van KLAAR.

Ook het streamingplatform VRT NU voorziet een extra educatief aanbod vanaf maandag 16 maart.


Ketnet zorgt voor extra duiding op kindermaat

Het kinderjournaal Karrewiet op Ketnet brengt elke dag actua en duiding. Alle info over het coronavirus staat gebundeld op de aparte pagina https://www.ketnet.be/karrewiet/meer-weten/alles-over-het-coronavirus


Extra aanbod via het Archief voor Onderwijs

Op de website Archief voor Onderwijs van meemoo vinden leerkrachten extra audiovisueel materiaal van VRT. Het materiaal werd geselecteerd door en voor leerkrachten. Ook leerlingen zullen nu tijdelijk de kans krijgen dit archief te gebruiken om thuis in opdracht van de leerkracht dit beeldmateriaal te bekijken.

Bij het archiefmateriaal van VRT voorziet Het Archief voor Onderwijs ook verrijkende content: collecties met aanvullende audio- en videofragmenten, om de actualiteit nog verder uit met de leerlingen.


Meer concrete info over programmaschema's 

De meest recente informatie over het aanbod van de VRT-merken vindt u op hun websites.GO! Basisschool “De Pijl” - Pijlstraat 2 - 2060 Antwerpen - T 03 232 71 50 - secretariaat@depijl.be © 2010 - 2018 VIA FUTURA